Antikoncepce protrombinová mutace

Dobrý den, chci se zeptat jaká je možnost brát antikoncepci, při pozitivní protrombin mutaci - heterozyg. . Leiden. mi vyšel negativní. Byla jsem poslána na další vyšetření na hematologii, tam jsem ale objednaná až za 2 měsíce. Tak se chci zeptat jestli je možnost zda bych při tomto problému mohla brát antikoncepci, pokud ne hormonální tak jsem četla o nehormonálním tělísku, byla by možná tato varianta ? Nebo i nehormonální by mi mohla uškodit ? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mutace protrombinu patří mezi velké markery, proto při ní není možné užívat estrogeny. V úvahu přichází čistě gestagenní antikoncepce - Azalia, Depo-Provera (inj.na 3 měsíce) ale pro časté nepravidelné špinění se moc neosvědčila, lepší je tělísko. Pokud jste ještě nerodila, je Vaší volbou Jaydess, tělísko pro nerodivší. Nehormonální se dělají jen ty klasické velikosti.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: