Antikoncepce + průjem

Dobrý den, dnes jsem Vám psala kvůli tomu, že jsem v 19:00 měla průjem a v 0:00 jsem si vzala po 7 denní pauze první pilulku z plata. Dopoledne, kolem 11:00 jsem měla též průjem, ale už to bylo lepší. Reaguji na Vaši odpověď, že se mám chránit po celou dobu cyklu. Já jsem myslela, že stačí používat kondom 7 dní a pak antikoncepce zase funguje...Výrobce v příbalovém letáku píše, že pokud zvracím nebo mám těžší průjem během 3-4 po užití, tak si mám vzít tabletku z "náhradního" balení, protože je to to samé, jako kdybych si jí nevzala. Já měla průjem 4 hodiny PŘED užitím tablety a 10 hodin PO UŽITÍ tabletky..Je problém v tom, že to byla první tableta? Píšu Vám proto, protože se setkávám s odlišnýma názorama na kombinaci průjmu a antikoncepce. Musím se tedy chránit kondomem celý cyklus? nebo stačí 7 dní po odeznění průjmu? Předem děkuji za odpověď, Jana

Odpověď odborníka:

Dopoledne jsem šla na wc a průjem byl už lepší, takže očekávám, že už to bude dobré Z vašeho vyjádření nebylo možné poznat zda průjem již zcela ustal,nebo se zmírnil, a jen očekáváte,že to bude lepší, proto jsem vám odpověděl jako v případě trvajícího průjmu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: