Antikoncepce qlaira

Dobrý den, užívala jsem HA Yasminelle (na doporučení lékaře "kvartálně). Z důvodu kolísání tělesné hmotnosti (+-5kg) a zvětšujících se prsou mi byla předepsána antikoncepce Qlaira. Zajímalo by mne, zda je tato antikoncepce vhodná, jelikož v příbalovém letáku jsem se dočetla, že právě tento problém je obvyklým nežádoucím účinkem. Dále by mne zajímalo, zda je tato HA vhodná ke kvartálnímu užívání (s vynecháním pilulek 1,2 a 25-28). Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každé tělo je jiné a nedá se předem předpovědět, jak budete na tu kterou antikoncpeci reagovat vy. Pokud by se "přihlásily" zase nežádoucí účinky, lze antikoncepci zase změnit, je jich na trhu opravdu mnoho, přála bych vám ale, aby tato byla "ta pravá". Ke kvartálnímu užívání je vhodná téměř každá kombinovaná HA, ale můj osobní názor je: příliš neexperimentovat - tělo si úplně popletete, stačí, že dodáváte hormony do těla zvnějšku (podstata HA je útlum tvorby vlastních hormonů v těle a to jejich dodáním zvnějšku v pilulkách) a to ve "vynuceném rytmu". A proto ještě tento rytmus dále měnit bych neviděla příliš jako rozumné. Je to ale jen můj názor, vy a nebo váš gynekolog můžete mít názor odlišný, své zdraví máte ale ve svých rukou pouze vy. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: