Antikoncepce - snížené libido a pigmentové skvrny

Dobrý den, před otěhotněním jsem užívala antikoncepci Regulon, po vysazení z důvodu otěhotnění jsem zjistila, že právě antikoncepce byla příčinou sníženého libida a únavy, proto bych prosila o radu, jaký druh či značku hormonální antikoncepce bych měla vyzkoušet, kde je pravděpodobnost sníženého libida nejmenší, také se mi občas objeví solární alergie (vyrážka ze sluníčka) a začínají objevovat pigmentové skvrny, nevím, zda nemůže být na vinně antikoncepce pro kojící Cerazette, kterou doposud po porodu užívám? U Cerazette také pozoruji výrazné zhoršení pleti, které u Regulonu nebylo. Prosím o radu, jakou značku antikoncepce vyzkoušet pro zmírnění pravděpodobnosti výskytu vedlejších příznaků HA? Ještě chci zdůraznit, že z důvodu, že chci mít ještě 2. dítě, chci prozatím zůstat u HA a nepřecházet na tělísko. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

To co popisujete jsou vedlejší účinky,které antikoncepce může mít, jediná možnost pokud kojíte je čistě gestagenní antikoncepce kterou užíváte nebo skutečně řešením by bylo tělísko cena je do 500 korun a až by jste si přála otěhotnět není problém provést jeho extrakci příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: