Antikoncepce, špinění

Dobrý den, gynekolog mi z důvodu velmi silného a bolestivého menstruačního krvácení doporučil užívat HA jeanine bez přestávky.Teď užívám třetí platíčko 6.den a od včerejška slabě krvácím.Doktor mi doporučil udělat 7 denní pauzu a pak pokračovat normálně s dalším balením.Můj dotaz je jestli se tím nenaruší antikoncepční účinnost HA a jestli když budu zas užívat bez přestávky dvě balení nebudu při přechodu na druhé špinit?Děkuji je to pro mně moc důležité jedu na dovolenou k moři.

Odpověď odborníka:

Antikoncepce by měla být zaručena i při té týdenní pauze. I při dalším pokračování užívání je možné, že se špinění objeví, je to dáno hormonální dysbalancí a někdy je nutné z tohoto důvodu antikoncepci zcela vysadit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: