Antikoncepce špinění, nevolnost

Dobrý den, je mi 17 a už 10. dnem beru svou 1. antikoncepci Belara. Začala jsme ji brát v den začátku menstruace(podle příbalového letáku) a beru ji pravidelně každý den ve stejnou hodinu. Menstruace mi ale hned po necelých 3 dnech skončila a od té doby jen špiním a bolí mě v podbříšku jako kdybych to měla znovu dostat a taky mě bolí prsa a občas i hlava a celkově mi je nějak divně pocit na zvracení a nevolnost. Pátý den užívání HA jsme měli s přítelem nechráněný pohlavní styk a udělal se do mě. Po té když jsem šla na záchod tak jsem měla takový růžový až červený výtok. Dříve když jsme spolu spali tak jsme používali kondom a nikdy se mi to nestalo. A tak je tomu po každém pohlavním styku od začátku užívání HA a docela mě to děsí. Chtěla bych se zeptat jestli je to normální nebo mi antikoncepce nesedí, nebo snad jestli nemůžu být těhotná. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Na počátku užívání antikoncepce se vždy doporučuje vydržet v užívání 3 měsíce a poté teprve antikoncepci hodnotit. Pokud ovšem máte pocit, že Vaše potíže jsou natolik vážné, je vhodné další postup zkonzultovat s lékařem. Pokud jste antiko začala užívat první den menstruace, měla byste být před otěhotněním chráněna.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelný pohyb chrání střeva
Články: Pravidelný pohyb chrání střeva
Pravidelným provozováním...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: