Antikoncepce, streptokok

Dobrý den, mám opakující se infekce způsobené streptokokem. Může mít na to vliv antikoncepce?? A můžu tomu nějak předcházet? Děkuji M.

Odpověď odborníka:

Martino,
problematika opakovaných vaginálních potíží je složitá. Současná diagnostika a terapie antibiotiky postačuje v případě jednorázové vaginální infekce, selhává však v případě opakovaných infekcí. V těchto případech bude v pozadí imunologický nebo alergický původ, v této problematice ale chybí vhodné diagnostické metody a léčba. Proto Vám doporučuji zjistit, kdy se Vaše potíže zhoršují (celková léčba antibiotiky, menstruace, koupání, pohlavní styk, užívání deodorantů, prací prášky apod). Na prevenci Vašich potíží doporučuji dlouhododobou pravidelnou aplikaci (tj 1x za 7-14 dnů) nějakého přípravku poševní hygieny (např. VitagynC nebo Rosalgin nebo Ginexid nebo Clogin nebo Scarlett nebo menstruační tampon s bílým jogurtem apod.) + aplikaci těchto přípravků po typické provokační situaci. Dále se doporučuje nošení volného oblečení (nevhodné jsou džíny a elastické kalhoty) nebo sukně, v soukromí případně vůbec nenosit spodní prádlo, vynechat parfémové přípravky hygieny apod.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x