Antikoncepce & tromboza

Dobrý den paní doktorko! Chtěla bych Vás poprosit o radu. Jakou si mám u svého gynekologa vyžádat antikoncepci?? V případě, že by chom s partnerem chtěli do dvou let druhé dítě. Nitroděložní tělisko nechci - mám nějakou jinou možnost např.: injekce, nebo formou prášků? Moje diagnóza je: Dg: Stp po ileoferální tromboze po porodu 6/2008 Stp po susp mikroembolizaci plicní (po porodu)6/2008 Případné riziko TEN Faktor V Leiden - heterozygotní forma MTHFR C 677 T - homozygotní forma Předem Vám mockrát děkuji za odpověď. S pozdravem Markéta Š.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud si nepřejete nitroděložní tělísko, můžete požádat o gestagenní pilulky. Jsou to pilulky bez obsahu estrogenů, a proto je mohou užívat i ženy, které prodělaly trombozu. Ovšem musíte počítat s možností výskytu nepravidelného špinění či krvácení, což je hlavní nevýhoda této antikoncepce. Metoda antikoncepce je to velmi spolehlivá.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: