Antikoncepce u paraplegičky

Dobrý den, jsem paraplegička a mám jeden problém. přítel je alergický na prezervativy, z důvodu hrozby trombozy nemohu mít klasickou hormonální antikoncepci. Lékař nám doporučil Pharmatex- spermicid, jenže bohužel se ukázalo, že jsem na něj pro změnu alergická já. Tělísko mi lékař odmítl dát, z důvodu častých zánětů vaječníků. Nyní mi řekl, že zkusí antikoncepci injekční cestou, chce mi dávat každé tři měsíce injekci Depy-provery. Mám teď obavy, zda-li nehrozí opět tromboza nebo nějaké jiné potíže u vozíčkářky? Mám z toho popravdě docela strach.

Odpověď odborníka:

Risiko trombozy u Depo provery existuje, DEPO-PROVERA by se neměla podávat pacientkám se známou přecitlivělostí na steroidy nebo pomocnou látku, při tromboflebitidě, tromboembolii, při postižení mozkových cév (i v anamnéze), při poruchách jaterních funkcí, DEPO-PROVERA v indikaci antikoncepční injekce by se neměla používat u těhotných, nebo s podezřením na těhotenství; při vaginálním krvácení z nejasných příčin; při malignitě v oblasti prsu a pohlavních orgánů, nebo při podezření na ni.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: