Antikoncepce u poruchy srážlivosti krve

  • Dotaz od: Jana Důlová
  • Publikováno: 27.12.2009
  • uLékaře.cz

Potřebovala bych vědět pro mou 18-cti letou známouzda může užívat hormonální antikoncepci s onemocněním Heterozygot pro mutaci Leiden,Homozygot pro MTHFR.Bere Godasal 1 tbl. denně Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě by měla tuto situaci konzultovat s ošetřujícím lékařem (hematolog), ale pokud má 2 faktory zvyšující možnost srážení krve, rozhodně bych jí hormonální antikoncepci spíše nedoporučila (existují jiné možnosti řešení zabránění otěhotnění). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: