Antikoncepce u poruchy srážlivosti krve

  • Dotaz od: Jana Důlová
  • Publikováno: 27.12.2009
  • uLékaře.cz

Potřebovala bych vědět pro mou 18-cti letou známouzda může užívat hormonální antikoncepci s onemocněním Heterozygot pro mutaci Leiden,Homozygot pro MTHFR.Bere Godasal 1 tbl. denně Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě by měla tuto situaci konzultovat s ošetřujícím lékařem (hematolog), ale pokud má 2 faktory zvyšující možnost srážení krve, rozhodně bych jí hormonální antikoncepci spíše nedoporučila (existují jiné možnosti řešení zabránění otěhotnění). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Svalové záškuby Vážená paní doktorko, chtěl bych se zeptat, jestli svalové...
  • Vyhřezlá ploténka Chtěla bych se zeptat.Je mi 30 let a zjistili mi že mám...
  • Streptokokus pyogenes Již po páté tento rok mám v krku (v hrtanu) streptokoka...
  • Nerostou mi vousy Obracím se na Vás s radou. Je mi již 19 let a brzy mi bude...
  • Naražené rameno Prosím Vás o radu ohledně úrazu ramene. Předevčírem večer jsem...
  • Seroxat Ráda bych se zeptala na návykovost SEROXATU ? Jak je nebezpečný pro tělo...
 
Kam dál
 
 
Pozor na pihy!
Články: Pozor na pihy!
Piha nebo-li odborně...
Ženská ejakulace
Články: Ženská ejakulace
Ženskou ejakulaci neboli...
Vodní dýmka a její skrytá nebezpečí
Články: Vodní dýmka a její skrytá nebezpečí
Obecně se ví, že kouření...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: