Antikoncepce v kombinaci nsaid´s a myorelaxans

Dobrý den, užívám už asi 4 roky HA Lindynette 20, vše bez problémů. Nyní mi byl diagnostikován zánět nervu, pravděpodobně n. tibialis, praktický lékař mi předepsal Diclofenac Duo a Sirdalud, samozřejmě ví, že HA užívám, proto jsem si říkala, že pravděpodobně k žádné interakci mezi léky docházet nebude. Ovšem v příbalovém letáku od Sirdalud jsem se dočetla, že mám informovat lékaře či lékárníka, pokud užívám perorální kontraceptivum, k tomu žádné další informace. Proto jsem se rozhodla obrátit na tuto stránku a zeptat se, jaká rizika hrozí, zdali může být snížen účinek hormonální antikoncepce či nikoliv. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nemějte obavy účinek antikoncepce by neměl být snížen. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Magický cholesterol – víte, kolik je ho ve vaší krvi?
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Obtěžuje vás zákal sklivce? Operace se nebojte
Články: Obtěžuje vás zákal sklivce? Operace se nebojte
Zákal sklivce může být...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: