Antikoncepce v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na používání antikoncepce v těhotenství. Mám sice jen pár dní zpoždění od menstruace, ale nabízí se otázka zda jsem těhotná či ne. Moje otázka tedy zní, pokud bych i nadále menstruaci nedostala a začala dál v užívání antikoncepce, mohu nějak ublížit plodu? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s největší pravděpodobností plodu neublížíte. Jelikož však bezpečnost užívání antikoncepce v těhotenství není podložena kontrolovanými klinickými studiemi (mj.z etických důvodů) a samozřejmě během těhotenství nemá smysl antiko užívat, vysaďte antikoncepci ihned, jakmile těhotenství zjistíte - pokud se menstruace stále nedostavila, raději zkontrolujte, zda nejste těhotná, než začnete užívat další platíčko antiko (buď jděte na gynekologii nebo si alespoň udělejte těhotenský test z moči).

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: