Antikoncepce vs. akné

Dobrý den, ráda bych vysadila antikoncepci kterou beru již 15 let (poslední 2 roky Janine, dříve Marvelon). Bohužel mám pak následně obrovský problém s akné. Ani dříve jsem ho tolik neměla. Po vysazení uplně všude i na zádech. Minule jsem vydržela pul roku a nelepšilo se, tak jsem najela zpátky na antikoncepci. CHtěla bych vědět jestli je třeba možné, v rámci takové přestupné fáze brát něco slabonkého a pak teprv vysadit. Aby ten šok z vysazení nebyl tak veliký. Nebo nějaká jiná hormonální léčba místo antikoncepce? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, akné se Vám pravděpodobně děje bez antikoncepce ve větší míře. Antikoncepce ho tlumí. Doporučuji pak řešit problém s dermatologem. Janine je slabá antikoncepce.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x