Antikoncepce vs. amoksiklav

Už druhým týdnem beru antibiotika Amoksilav a zároveň antikoncepci Sylviane. Dnes (11.4.) jsem dobrala poslední prášek antibiotik a chci se zeptat jestli by při nechráněném styku ve čtvrtek mohlo nastat riziko otěhotnění. Popřípadě jak dlouho bych u této antikoncepce v kombinaci s antibiotiky musela počkat. Předem Vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jano,chcete li mít 100 % jistotu že neotěhotníte, užijte ve čtvrtek ještě bariérovou antikoncepci, tzn. kondom. I přestože je vysoce nepravděpodobné, že byste bez něj otěhotněla, teoretická možnost tu je. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: