Antikoncepce vs antibiotika

Užívám antikoncepci Lindynette v obdobi pauzy to jest v sedmi dnech kdy se ma dostavit menstruace jsem onemocnela a užívala antibiotika posledni tabletku jsem dobrala v den kdy jsem mela opet zacit uzivat antikoncepci. Muze to nejak ovlivnit účinnost mojí antikoncepce?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zdenko! Hormonální anitokonci je vhodné považovat za neúčinnou v každém cyklu, který je zasažen braním antibiotik. Pokud jste antibiotika dobrala v den, kdy jste načínala nové platíčko, kvůli přetrvávající hladině antibiotik v krvi doporučuji ještě celý tento cyklus používat jinou metodu kontroacepce.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: