Antikoncepce vs. antibiotika

Dobrý den, chci se zeptat..Brala jsem antibiotika jménem SUMETROLIM, v sobotu 22.10. jsem je dobrala. Mezitím jsem si po pravidelné pauze na měsíčky v pátek 21.10. vzala antikoncepci jako vždy(MINISISTOM). Poté v neděli 23.10. jsem měla se svým partnerem nechráněný pohlavní styk. Chci se zeptat na to, jestli nemohu být těhotná a na to, jak dokáží právě tyto antibiotika snížit nebo úplně vymazat účinost mé antikoncepce. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Hladina Sumetrolinu přetrvává ještě nějakou dobu,ale obecně se udává,že vliv antikoncepce na snižení účinnosti antikoncepce býva nadhodnocen,myslím že těhotenství není příliř pravděpodobné příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: