Antikoncepce vs. trombofilní stav

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s používáním antikoncepce, kokr. Nuvaring a prokázaným trombofilním stavem Mutace C677T a A1298C - gen MTHFR, Mutace G20210A - gen F2 v heterozygotním stavu. Dočetla jsem se, že by nízkohormonální antikoncepce neměli škodit a Nuvaring má Nízký obsah hormonů. Neměl by tedy být problém v jeho používání? Mirenu jsem již jako individuální řešení antikoncepce měla a nadále ji nechci používat. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neměla byste užívat kombinovanou hormonální antikoncepci, ani tu s nízkým obsahem hormonů.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: