Antikoncepce - vynechaná tableta

Dobrý den chtěla bych poradit ohledně zapomenuté antikoncepční pilulky. Jedná se o 7 den prvního týdnu užívání ( LOGEST).Pilulku jsem vůbec neužila,následující den jsem dále pokračovala v užívání pilulky a 2 den poté jsem měla sex.Myslíte, že je možnost otěhotnění...? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zapomenutá pilulka v prvním týdnu může znamenat možné otěhotnění - období prvních 7 dnů je nejdůležitější pro správný účinek. Teoreticky by podle mechanismu účinku antikoncepce nemělo k ovulaci 9. den cyklu dojít. Ale spolehlivě to říci nelze, ani Vám říci šance na ano a ne. Dalších 7 dní ale určitě používejte ještě další metodu antikoncepce (kondom)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Cirhóza jater
Články: Cirhóza jater
Cirhóza, lidově ztvrdnutí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: