Antikoncepce vynechaná v prvním týdnu

Dobrý den, ve čtvrtek jsem měla nechráněný pohlavní styk, ale přítel neejakuloval přímo do mě, večer jsem si normálně vzala pilulku, ale v pátek jsem zapomněla a vzala si ji až po 13 a půl hodinách. Byla to šestá pilulka z platíčka. Chci se zeptat, jak moc velké je riziko otěhotnění a pokud budu pilulky nadále brát jako obyvykle, za jak dlouho bude antikoncepční účinek znovu normální.

Odpověď odborníka:

dobrý den, účinek by měl být do 7 dní, pro jistotu bych se chránila celý měsíc, neboť vynechání pilulky v 1.týdnu je nejrizikovější.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x