Antikoncepce vynechani 1. pilulky

dobrý den, po sedmidenní pauze,jsem si 1.pilulku nevzala 8. ale až 9. den spolu s nasledujici vecer (regulon), bylo to tedy 17.4. v nedeli 24.4. jsem mela nechraneny styk, na pribalovem letaku se pise, ze riziko v prvnim tydnu vynechani je nejvyssi, zajimalo by me jestli v mem pripade byla jiz antikoncepce spolehliva. Pro jistotu jsem si vzala asi po 16h pilulku escapelle. Presto mam obavy, jakou vidite pripadnou sanci otehotneni? dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chyba v prvním týdnu užívání antikoncepce je opravdu riziková, a proto je nutno chránit se ještě po následujících 7 dní dalším způsobem. Dále by již antikoncepce měla být účinná. Riziko otěhotnění ve vašem případě vidím jako malé.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: