Antikoncepce x antibiotika

Dobrý den, Antikoncepci Pramino 28 beru už 4 měsíc. V pátek 17.6. mi doktorka předepsala antibiotika V-Penicilin 1,2 mega biotika po 6 hodinách. Menstruaci mi skončila ve čtvrtek 16.6. Den na to jsem s přítelem měla pohlavní styk (bez kondomu) jen antikoncepci. Je možné abych otěhotněla? Můžou mít antibiotika vliv na antikoncepci? Předem děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotika jako např. Penicilin neovlivňují účinek hormonální antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: