Antikoncepce yaz a fromilid 250

Dobrý den, týden jsem brala antibiotika Gyrablock na zánět moč. měchýře, 4 dny jsem měla klid a on minulého pondělí do neděle 07.08. jsem užívala Fromilid 250. Antikoncepci užívám YAZ. Již 2 dny neberu Fromilid, pouze Stoptusin na kašel. Dnes jsem měla styk ale bohužel nám praskl kondom, je účinek antikoncepce snížen nebo se nemusím strachovat? Dnes jsem vzala 16. tý prášek z plátíčka. Zvracení ani průjem po antibiotikách jsem neměla.

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce a jejich hladina v organizmu i po dobrání ještě nějakou dobu přetrvává příjremný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x