Antikoncepce - zapomenutí vzití 2 tablet

Dobrý den, obracím se na vás, jelikož jsem docela dost vystrašená z toho, co se mi stalo. Je mi 21 let a ji více ne půl roku uívám antikoncepci Mercilon. Větinou ve večerní hodinách, v 21 hodin, někdy o něco málo později, tj. většinou do 23 hodin určitě. Nikdy se mi ještě nestalo,že bych tabletku zapomněla vzít úplně. Až do minulého týdne. Dne 22.8.2008 jsem začla užívat nové platíčko tabletek. Ovem, dne 29.8.2008 jsem zapomněla prášek v 21 hodin večer vzít a vzala jsem jej a den následující, tj. v sobotu 30.8. ve 12:41. Byl to tedy zrovna první den druhého týdne braní antikoncepce. Předešlé práky jsem vzala všechny, žádný jsem nevynechala. Jenže, můj strach pramení zejména z toho,že v osudný pátek 29.8. jsem měla ráno, cca v 7:30, pohlavní styk se svým přítelem. A tak teď jsem docela dost vystrašená, zda nemůu otěhotnět. Vůbec nevím, co mám dělat. Navíc, aby to nebylo málo, tak jsem svoji chybu zopakovala ještě v neděli, tj. 31.8., kdy jsem večer prášek opět zapomněla vzít a vzala jej až v pondělí v 15:50. A teď jsem skutečně vyděšená, co se může stát. Poslední pohlavní styk jsem měla v ten pátek, což bylo 29.8. ráno. Myslíte, že mám velikou možnost, že otěhotním? Honí se mi teď hlavou pořád jen myšlenky na to, jak budu svým rodičům toto vysvětlovat. Se svým partnerem chodím přes rok a i ve svých 21. letech mě pořád považují za dítě. Navíc, v letošním roce končím studium na vysoké škole, není pro mě tedy ani přípustná myšlenka na dítě. I když bych jednou děti se svým přítelem chtěla, v současné době to skutečně není moc reálné. Navíc, nechci být nezodpovědná matka a přivést své dítě na svět, když ještě ani nechodím do práce a nejsem schopná zajistit jeho stabilní a poklidný život. Prosím Vás, myslíte si tedy, že je velká možnost, že bych mohla otěhotnět, když jsem tedy zapomněla dvě pilulky ve druhém týdnu? (jednu první den a druhou třední den v druhém týdnu braní antikoncepce). Předem Vám moc děkuji za odpověď. Alex K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotenství možné je, ale pravděpodonost není příliš vysoká, pokud chcete mít jistotu proveďte si test či navštivte svého lékaře. Takto bez vyšetření a na dálku nemohu Vaše podezření potvrdit ani vyvrátit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: