Antikoncepce, zvracení aj.

Dobrý den, obracím se na vás zřejmě s rozsáhlejším dotazem, ale byla bych vděčná za vaši odpověď. Je mi 19 let, užívám antikoncepci Minerva už asi 3/4 roku. Nezapomínám, jsem zvyklá pilulky brát na štítnou žlázu. Bohužel , před více, než dvě týdny se mi stalo to, že jsem tabletku vyzvracela. Jednalo se o 16. v pořadí, asi po hodině užití. Jednalo se zřejmě o nevolnost z jídla. A bylo to tak cca hodinu po užití. Bylo mi tak zle, že jsem si to uvědomila až následující den, když už uběhl interval 12 hodin. Volala jsem své gynekoložce jak postupovat, protože se mi to stalo v neděli večer a týž den ráno jsem měla nechráněný pohlavní styk. Proto mě ihned napadla možnost otěhotnění. Doktorka mi řekla at jen beru prášky dál a navážu novým platem. Bohužel jsem ale hodně ve stresu, trochu mě občas pobolívá v podbřišku, ale spíš to kladu za vinu právě tomu stresu. Po 16ti dnech od této chyby jsem si dělala test a byl jednoznačně negativní. Otázka tedy zní: mohu už být klidná co se týká těhotenství? A má zapomenutá pilulka ve 3.týdnu velký vliv na účinek? V těchto dnech mě začala bolet hlava, trvá to asi 3 dny, ale jedná se o bolest šíje a kladu to za vinu krční páteři, než nějakým těhotenským známkám. Za týden budu končit s druhým platem v pořadí a tak se ptám, jestli už jsem zase plně chráněná a jestli se menstruace objeví klasicky jako po jednom platu. Omlouvám se za tak rozsáhlý dotaz, ale má gynekoložka není zrovna osoba, která mi vždy vyhoví a jsem ve fázi hledání nové. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud uděláte 7 denní pauzu po druhém platu, mělo by se dostavit menstruační krvácení obvykle jako v pauze po dobrání jednoho plata antikoncepce. Těhotenský test se stává pozitivním 14 dnů po případném otěhotnění. Po této době by měl být výsledek testu věrohodný. Pro jistotu můžete provést testy dva.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Články: Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Tahle potíž dokáže člověka...
Postižení kůže u Crohnovy nemoci
Články: Postižení kůže u Crohnovy nemoci
Nespecifické střevní záněty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Malá žláza může vyvolat velký zdravotní problém
Články: Malá žláza může vyvolat velký zdravotní problém
Třetina pacientů, kteří...
9 kroků k odstranění klíštěte u vašeho domácího mazlíčka
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: