Antikoncepcia a gastrologické pilulky

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať dotaz ohľadne mojej situácie. Mám menší chronický zápal žalúdka (nepociťujem žiadne ťažkosti a nemusím držať ani veľmi prísne diéty, ale pozor tak je), nemávam veľmi ťažkosti, ale čo sa týka niektorých jedál - ťažších, musím občas užiť pilulku Kinito. Na jeseň niekedy na jar užívam cca po dobu mesiaca Nolpazu. Momentálne mi lekár na hrozne rozhádzaný cyklus a bolesti pri menštruácií a takisto ako ochranu predpísal HAK Lunafem - je informovaný o liekoch ktoré na žalúdok občas beriem. Nijak sa však k tomu negatívne nevyjadril. Chcem sa teda spýtať, neovplyvní napr. tabletka dve Kinita za týždeň účinnosť antikoncepcie? Prípadne užívanie Nolpazy počas "horších" týždňov? Tabletky užívam o 18tej, večeriavam väčšinou až okolo 20h a užívam tamtie lieky príležitostne. V minulosti som HAK brala tiež, avšak nič na podporu trávenia som neužívala. Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Pro Vás by bylo nejlepší brát antikoncepci- náplastě Evra, neb vag. kroužek antikoncepční- Nuvaring- oba tyto preparáty se vstřebávají mimo žaludek a tím pro Vás nejlepší

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x