Antikoncepcni kroužek

Dobry den, pritelkyne pouziva antikoncepcni krouzek. 3tydenni cyklus zacala v pondeli, tedy v pondeli byl zaveden. V utery kolem 22:00 byl vyjmut a meli jsme pohlavni styk. Potom jsme usnuli a dnes je streda rano a krouzek byl zaveden az v 8:30 . Je zde velke riziko otehotneni? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kroužek se má užívat nepřetržitě, pokud je mimo pochvu delší dobu než 3 hodiny, je jeho účinnost snížena, doporučuje se používání kondomu po dobu 7 dnů. ve Vašem případě již styk proběhl, pak je to jen o pravděpodobnosti, ať si udělá za 3 týdny těhotenský test a bude jasno.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: