Antikoncepční kroužek

Dobrý den, mám problém ohledně antikoncepce. Vyzkoušela jsem již mnoho druhů pilulek, ale po všech mi bylo velmi špatně. Nyní bych ráda přešla na antikoncepční kroužek (Nuvaring), problém je, že se nyní nacházím teprve v necelé polovině platícka HA Triregol, ale kvůli mým zdravotním problémům bych ráda přešla na kroužek dříve, než doberu platíčko. Bylo by to možné? Nevadí, že jsem měla sex v týdenní pauze? Popřípadě za jak dlouho by byl kroužek 100% spolehlivý? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučila bych Vám vyčkat s užíváním antikoncepčního kroužku až po dobrání celého platíčka současně užívané antikoncepce. Obecně se doporučuje měnit antikoncepční přípravek nejdříve po 3 cyklech. Pokud změníte antikoncepce v průběhu užívání platíčka, může dojít ke vzniku nepravidelného krvácení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: