Antikoncepční náplasti evra

Dobrý den, Ráda bych se Vás zeptala na pár dotazů ohledně antikoncepčních náplastí Evra. Používám ji již pátým rokem a vždy mi dle mého názoru vyhovovala. Chci však začít se sexuálním životem a mám obavy, zda by některé drobnosti nemohli snižovat její účinnost. Pokaždé když mám náplast nalepenou, odlepují se mi okraje (cca 3 mm). Slyšela jsem, že při mé váze 58 kg by to nemělo mít vliv, ale nevím, zda tomu mohu věřit. Také netuším jak dlouho můžu být vlastně bez náplasti. Např. v den výměny mám ve zvyku ji odlepit a jít si dát koupel. Nalepím jí obvykle do cca 2 hodin. Vadí tato pauza? Je podstatné náplasti měnit ve stejnou hodinu? Mohu střídat pouze 3-4 místa k nalepení která mi vyhovují, nebo jich musím mít více? Snižují některá místa nalepení účinnost? Náplast si odlepuji v pátek, menstruaci obvykle dostanu mezi úterkem a čtvrtkem. Poté ji mám třeba až do neděle. Může to značit, že mi dostatečně nezabírá? Předem mockrát děkuji za Vaše odpovědi. S pozdravem, Lucie

Odpověď odborníka:

Pokud se odlepuje jen nepatrná část okraje není to na závadu interval prodlení kolem 2 hodiny také nic neovlivní, pokud střídáte 4 místa je to dostatečné,funkce je zachována, a menses tak jak ji popisujete nenaznačuje, že by účinnost byla snížena. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: