Antikoncepční pauza

Dobrý den. Užívala jsem antibiotika augmentin behem brani antikoncepce a po dobrani augmentinu jsem dobirala platicko. Chybelo mi pet dni do dobrani HA v den dobrani augmentinu. Za pet dni jsem tedy dobrala posledni tabletku. S pritelem jsme tehdy omezili sex a proto jsme spolu spali az ted. V dobe tydenni pauzy brani HA. Je mozne, ze pauza neucinkovala kvuli antibiotikum i kdyz jsem pet dni dobirala antikoncepci a uz augmentin neuzivala? Mohlo to nejak pauzu rozhodit a mohl byt sex behem pauzy rizikovy? Dekuji.

Odpověď odborníka:

dobrý den, augmentin snižuje účinek antikoncepce, chráněná jste od druhého platíčka po cca 5 dnech, pauza byla riziková. Asi jste nedostala menstruaci, což mohlo být antibiotiky. Za měsíc bych udělala test.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: