Antikoncepe a antibiotika

Dobrý den, beru antikoncepci bonadea a 2. den beru antibiotika Penbene 1 500 000 a měla jsem pohlavní styk. Nechtěla jsem nic podcenit a užili jsme další antikoncepční metodu (kondom) a ten na konci praskl. Je možné že tyto antibiotika snižují účinnost HA? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Snížení účinku antikoncepce vlivem antibiotik je nadhodnocené,myslím,že nemusíte mít obavy,pouze pokud by se menses nedostavily udělejte si gravitest. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: