Antimykotika a použití kondomu

Dobrý den, trápilo mně pálení a zarudnutí v okolí poševního vchodu. Koupila jsem si Canesten krém, takže jsem se léčila antimykotiky pouze zvenku a vnitřní léčbu např. pomocí vaginálních tablet na zavádění do pochvy jsem nepoužila. Nyní pokračuji v doléčení i po odeznění příznaků ( doba léčby je uvedena na příbalovém letáku v délce 1-2 týdnů i po odeznení příznaků onemocnění). Můj dotaz je ohledně milování s přítelem a použití kondomu jako ochrany. Zajímalo by mně, zda nanášení krému pouze zvenku na oblast poševního vchodu může nějakým způsobem poškodit kondom? Na příbalovém létáku je o tomto problému zmínka, jen jsem nepochopila, jestli toto omezení patři pouze pro vnitřní léčbu, tedy zavádení tablet do pochvy, které se rozpouští po dobu 4 dnů nebo jestli toto omezení platí i pro nanášení krému pouze zvenku, samozřejmě pokud se před stykem osprchuji a krém opět nanesu opět až po sexu. Hormonální antikoncepci neberu. Chráníme se pouze kondomem, někdy i kondomem v kombinaci s pharmatexem. Sexuálně žiji zatím krátce a hormonální antikoncepci zatím brát nechci. Předem děkuji za odpověd\'

Odpověď odborníka:

Canesten vaginální krém může snížit bezpečnost antikoncepčních metod, např. při užití spermicidních přípravků, kondomu a nebo pesaru. Tento vliv je dočasný a přetrvává pouze v době léčby, takže jisté riziko existuje. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: