Antipsychotika

Dobrý den, přestávám brát antipsychotika a zajímalo by mě za jak dlouho se mé tělo pročistí od těchto látek. Za jak dlouho budou z těla vyloučeny? Pak mám obavy z následku užívání těchto prášků bojím se ,že mi tyto prášky udělali nezvratné změny v mozku. Dojde časem k úplnému navrácení dopaminu do běžné hladiny? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předpokládám, že nasazení antipsychotik u Vás mělo své důvody. Doufám, že je nevysazujete sám, ale po domluvě s Vaším ambulantním psychiatrem po zvážení všech pro a proti. Samotné užívání antipsychotik nezpůsobuje trvalé poruchy myšlení, ale může být ovlivněno samotnou duševní poruchou. Ta mozek poranit může a každý den v psychoze je pro mozek devastující a toxický. Vyloučení psychofarmak z krve je závislé na rychlosti Vašeho metabolismu. Na hladinu dopaminu v mozku má vliv základní onemocnění, kdy může dojít k rozhoupání její hladiny, ke které může dojít příliš rychlým vysazením psychofarmak. Proto bych doporučila snižovat léky pomalu a po dohodě s Vaším ambulantním psychiatrem. Děkuji za Váš dotaz a přeji pěkný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: