Antitrombin a antikoncepce

Dobrý den pani doktorko, nechala jsem si udělat vyšetření na antitrombin( kvůli dlouhému braní antikoncepce Diane 35 a bolesti nohou). Vyšlo mi antitrombin 78% a má být 80%-120%.Mohlo by to nějak souviset s antikoncepcí a je lepší ji vysadit?Děkuji za odpověď K.K

Odpověď odborníka:

Vážená Karolíno,
jedná o výsledek těsně pod spodní hranicí normy. Doporučuji pro jistotu v odstupu cca 2-3 měsíce vyšetření opakovat. Nicméně vzhledem k tomu, že přípravek Diane 35 a jeho generika (Minerva, Vreya, Chloe) mají nejvyšší pohotovost k srážení krve, doporučuji ve Vašem případě změnu na jiný přípravek.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: