Antkoncepce

Dobrý den, dejme tomu že by muž pravidelně užíval ženskou antikoncepci ve formě tablet a souběžně měl na těle antikoncepční náplast. Co mu bude hrozit, co se bude dít s jeho tělem? jak moc rychle?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tomto případě záleží na více faktorech, reakce je velice individuální. Každopádně u určité skupiny disponovaných jedinců může hrozit vznik flebotrombózy nebo i plicní embolie, což není zrovna moc příjemná komplikace, a může být i smrtelná. Jinak je možné, že se muži začne zvětšovat objem prsní žlázy, lidově řečeno mu porostou prsa, ochlupení a vousy porostou pomaleji a může mu taky významně klenout chuť na sex, klesnout svalová síla, zvýší se únava, atd. Muži většinou estrogeny, které jsou v antikoncepci obsaženy, užívají jen v případech tzv. transgender osob. Rozhodně bude v tomto případě lepší, pokud navštívíte odborníka -sexuologa a necháte si hormonální léčbu ordinovat pod lékařským dozorem. Je to možné například i u nás v ordinaci v Olomouci.

MUDr. Pavel Turčan
MUDr. Pavel Turčan

Specializace: Sexuologie
Pracoviště: Centrum MEDIOL, ordinace sexuologie, andrologie a partnerská poradna, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: