Antrální gastritida, gastroezofageální reflux...

Byla jsem na vyšetření gastroskopie (nosem). Ve zprávě mám napsáno: ...zaveden videoendoskop volně do jícnu a do silně dráždivého žaludku... byly brány vzorky na biopsii. V závěru napsáno: Inkompetenece kardie, Gastroezofageální reflux a Antrální gastritida. Chtěla bych se zeptat, kdybych měla v žaludku vřed či něco horšího jako rakovinové bujení, bylo by to již napsáno ve zprávě nebo bych se to dozvěděla až po té biopsii? A zajímalo by mě, zda se tyto problémy dají řešit alternativními léky? Dostala jsem Ortanol, který má opravdu hodně vedlejších účinků a zarážející je, že spousty se tykájí zažívání, takže mi to přijde jako z bláta do louže. Jinak problémy mám dlouhodobé, po určitých lécích jsem začla trpět anémií z erytrocytů (léky již vysazeny), i přes doplňování želaza anémie trvá. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Moniko, orientační zjištění diagnózy umožňuje zkušenému lékaři již přímý pohled pomocí endoskopu. Histologické vyšetření odebraných vzorků sliznice diagnózu významně zpřesňuje. Z Vašeho dotazu není zcela jasné, které léky jsou alternativní. Většina registrovaných léků může podle údajů jejich výrobců způsobovat vedle žádoucích účinků i nežádoucí. Při každé ordinaci léčivého přípravku je nezbytné posoudit, zda očekávané žádoucí účinky převýšejí nežádoucí. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: