Aorta

Ještě bych ráda věděla ohledně břišní aorty, minulí rok v unoru mi bylo dělané CT kvůli páteři bylo by i na tom vidět rozšíření té aorty? Protože když si lehnu a sáhnu si na břicho v okolí pupku a nad pupkem si nahmatám pulzaci. Tak mám strach, ale když říkáte že je to onemocnění starších lidí tak bych se měla asi upokojit že? Děkuji a nezlobte se že obtěžuji.

Odpověď odborníka:

Rozšíření aorty je nebezpečné, pokud překročí určitou mez. Na věku obvykle nezáleží, i když je pravda, že věkem je nemocných více. Rozhodně se nebojte, pokud by rozšíření bylo nebezpečné, tak by vás lékař na CT předal cévnímu specialistovi. Hmatná pulzace je normální, zvláště pokud jste štíhlá.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: