Aortalni insuf

Dobry den.Rad by jsem se zeptal na vec ohledne meho onemocneni chlope.Drive jsem sportoval(fotbal)dnes uz asi pet let nesportuji mezi tim mi bylo zjisteno cituji"Mensi aortalni insuf.biskuspidalni aortalni chlopen s dobrou separaci bez znamek stenosy normalni velikost leve komory se zachovalou systolickou funkci".Otazka se tyka toho zda mohu zacit znovu sportovat.Nevim jestli my to nemuze uskodit,nebo naopak.Mivam i bolesti na hrudi a spatne se mi dycha,ale byl jsem na mnoha vysetrenich napr.zatezovy test,nebo jicnove echo a vse bylo v poradku,pry jde asi o psychiku.Rad bych slysel vas nazor na to zda zacit znovu aktivne spotrovat ci nikoli.podotykam ze se nejedna o zadny profi sport.Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím si, že můžete nadále sportovat. Pokud dosavadní vyšetření srdce neukázala žádnou patologii, svému srdci neublížíte. Všeho s mírou, pokud budete mít potíže- bolesti na hrudi, dušnost, musíte okamžitě svoji činnost přerušit. Držím palce, snad vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: