Aplikace nízkomolekulárního heparinu

Chtěla bych se zeptat, zda je možné aplikovat fraxiparin mimo břicho a stehno např.do paže nebo jinam podkožně. Mám dojem, že názory se do různí. Zajímalo by mě, zda je v tom opravdu tak velký rozdíl.Jsem v 31.týdnu těhotenství a měsíc si ho kvůli trombóze aplikuji po 12-ti hodinách(0,6-0,4). Na břiše se mi poslední dny začínají dělat všude červené fleky a stehno se mi moc nedaří, většinou se mi udělá velká modřina. Jsem trošku zoufalá při představě, že takto budu pokračovat až do porodu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Lenko, aplikace Fraxiparine je možná i do paže, zadní stranu hýždí, zevní stranu stehen, do břicha. Místa je nutné střídat. Další části těla se nedoporučují vzhledemke vstřebávání. A vždy je potřeba dodržet podkožní podání. Modřinky, někdy i lokální bolesti bohužel k aplikaci patří. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: