Apnoe

Mám diagnostikovánu těžkou spánkovou apnoi a zkouším přetlakovou masku. Při použití masky se mi točí hlava a při použití celoobličejové jsem měla i bušení srdce. Nemohla jsem vůbec spát. Po sundání masky tyto potíže vždy ustaly. Sdělila jsem tyto potíže lékařce, ale ta mi řekla, že tyto potíže s použitím masky vůbec nesouvisí. Lécím se již řadu let antidepresivy /maniodepresivní psychoza a loni mi byla diagnostikována panická úzkost/. Paní doktorka mi doporučila vzít si Neurol, ale jájej mám brát pouze při atace panické úzkosti.

Odpověď odborníka:

Na masku je potřeba si zvyknout.Zpočátku skutečně může rušit spánek,zejména usínání.Prvých pár dnů než si zvyknete může zhoršit úzkostné pocity,proto vám lékařka dop.zpočátku vzít malou dávku např.Neurolu. Těžkou spánkovou apnoi je takto nutno řešit,to vám jistě lékaři vysvětlili,neb organismus při neléčení trpí nedostatkem kyslíku a z toho pak dochází k poškozování životně důležitých orgánů.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: