Apo-diclo 25mg

Dobrý den, věk 49 let. Léčil jsem se dobře (1997) s chronickým středně těžkým hlubokým zánětem žaludku. Vřed nezjištěn. Dietu nemám. Periodicky kontroly a Helicid. Špičkový sportovní lékař předepsal (anamnéze navzdory) k tlumení zánětu na úponu šlachy Apo-Diclo 25mg (nejnižší mn.). Užívám zřídka, nyní 1x týdně 1tbl., max 2x týdně 1 tbl. během léta. Efekt na úpon je subj. dobrý. Bolesti žaludku nemám, ale nevolnost několik hodin ano. Otázka: mám lék užívat nadále? Evtl. zažádání o jeho záměnu není snadné, neb onen lékař je nadmíru vytížen. Děkuji za laskavou odpověď. Martin

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i pokud byste chtěl apo-diclo vyměnit, jakýkoli jiný lék bude dělat stejné problémy - to je tzv. class-efekt těchto léčiv, působí stejně na záněty a stejným mechanismem se podílejí i na podráždění žaludku. Pomoci by mohlo užívat ho s jídlem nebo se poraďte s gastroenterologem na přechodném zvýšení dávky Helicidu ve dnech, kdy užíváte apo-diclo. (Helicid samozřejmě užívejte nalačno - tj. cca půl hodiny před jídlem).

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: