Apofyzitida

Dobrý den pane doktore, u mé 9-leté dcery ortoped diagnostikoval apofyzitidu na pravé patě. Rentgen byl udělán.Doporučil nám vitamin D (rybí tuk) a vápník. Trošku omezit tělocvik. Chtěla bych se zeptat zda může dojít k opakovanému návratu nemoci a zda existuje ještě nějaké doporučení k léčbě. A je pravda, že dlouhodobým užíváním vit. D a Ca se dá předávkovat? A ještě, že se dá zjistit, jestli tělo vitamin D a Ca potřebuje. Moc Vám děkuji za Vaši odpověď. Přeji hezký den. Renata

Odpověď odborníka:

Předávkování je určitě možné, dbejte pokynů z příbalového letáku. Apofysitidy většinou jsou následkem zvýšené tělesné aktivity, přetrenovanosti u sportovců. Potíže se objevují opakovaně, ale jen někdy a to až do dokončení růstu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: