Appendicitida v těhotenství

Dobrý den, prodělala jsem operaci akutního zánětu slepého střeva v 15 týdnu gravidity, operace proběhla bez kompikací, po třech dnech jsem byla puštěna domů, plod na ultrazvuku byl také v pořádku. Dva týdny poté mi však zničehonic vytekla všechna plodová voda a těhotenství bylo ukončeno. Myslíte si, že je pravděpodobné, že předčasný odtok plodové vody souvisel s operací? Mohl se zánět rozšířit i na vejcovod na druhou stranu, když proběhla ještě před prasknutím slepého střeva? Bohužel už mám pouze levý vejcovod a bojím se následků. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud se jednalo o akutní zánět červovitého příběsku slepého střeva a asi tomu tak bylo jak píšete, operace byla plně na místě. Podle mého názoru neměla operace na existenci těhotenství vliv. Operace u těhotných se provádí s maximáoní ohleduplností. Spíše bych se ještě otázal gynekologa.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: