Artizia

Dobrý den, dneska jsem dobrala poslední prášek svého úplně prvního plata HA Artizia. V příbalovém letáku jsem četla že HA účinkuje hned od první pilulky, když jí začnu brát v první den menstruace. Jenže občas jsem si vzala pilulku o pár hodin později než jsem obvykle brala a jednou se mi to dokonce stalo dvakrát za sebou, ale nikdy to nebylo o více než 4 hodiny než jsem si měla antikoncepci obvykle vzít. Navíc jsem měla pohlavní styk s přítelem nechráněný i chvilku po užití pilulky. Chci se zeptat, jestli je možné, že jsem těhotná? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k žádnému snížení antikoncepčního účinku nedojde, jestliže se s užitím antikoncepční tabletky nezpozdíte o 12 hodin a více. Tedy se otěhotnění nemusíte obávat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Články: Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Zjištění, že miminko nejde...
Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Články: Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Zkažený žaludek, nevolnost...
Alergie na alkohol? Existuje!
Články: Alergie na alkohol? Existuje!
Když lidé mluví o alergii...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kašel je zcela přirozený reflex těla
Články: Kašel je zcela přirozený reflex těla
Kašel je přirozený reflex...
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: