Artizia

Dobrý den , mám takový dotaz. V pátek 25.10 jsem si vzala první tabletku z prvního týdne ,tedy ve čtvrtek mi skončila 7 denní pauza. A v pondělí jsem si tabletku nevzala ,jelikož jsem neměla jak pokračovat s tím, že jsem si nedošla pro recept, až dnes (29.10). Od sestřičky jsem dostala antikoncepci jménem LUNAFEM ,jelikož s Artízií je nějaký výpadek. Zapoměla jsem se ale zeptat , zda si mám vzít prášek i za pondělí ,kdy jsem si ho nemohla vzít, nebo jen za dnešek a pokračovat dál.V letáčku jsem četla,že mám užít dvě tabletky současně a tak jsem to udělala. A bylo mi řečeho ,že 72 hodin nesmím mít nechraněný sex ,což je mi jasné ,ale v neděli ,kdy jsem si vzala pilulku před nechtěným vynecháním jsem měla pohl. styk a zapoměla jsem se sestřičky zeptat ,zda nemůžu být těhotná. Přítel se do mě neudělal , stejně jako vždycky.Mohu, nebo nemohu být těhotná ?Děkuji

Odpověď odborníka:

Při nepravidelném užívání antikoncepce se gravidita na 100 procent vyloučit nedá, pro jistotu by bylo dobré do konce cyklu použít ještě kondom a když by se menses nedostavily v termínu potom si udělejte gravitest. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: