Artizia - přibírání po užívání

Dobrý den, přibližně půl roku užívám HA Artizia a asi před 3 měsíci jsem začla přibírat (1-3kg) na váze, zhoršila se mi pleť. Před tím jsem 2 roky užívala HA Minervu a byla jsem s ní absolutně spokojená, pleť se mi zlepšila váhový přírustek nikdy nebyl. S váhovým přírustkem jsem teď začla hubnout, ale váha se vždy po týdnu až 14 dnech vrátí nahoru o 2-3kg, hlavně v oblasti břicha a boků, připadám si dost "nafouklá". Jsem z toho dost ve stresu a nejsem spokojená s postavou. Mám stresové situace i v práci, ale myslím si, že tím to nebude. Lékařka mi antikoncepci Minervu po 2 letech vyměnila s tím, že déle se užívat nemá. Je to pravda? Jaké máte zkušenosti z ordinace s Artiziou? jsou uživatelky spokojené? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každé ženě vyhovuje jiný přípravek hormonální antikoncepce. Pokud jste byla s přípravkem Minerva spokojená, není důvod od něho ustupovat. Není pravda, že by se nemohl užívat déle než 2 roky.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Krevní test předpoví průběh Bechtěrevovy nemoci
Články: Krevní test předpoví průběh Bechtěrevovy nemoci
Bechtěrevova choroba je...
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Články: Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Když člověka začne bolet...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nevěra a manželské konflikty
Články: Nevěra a manželské konflikty
Nevěrou lze označit...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: