Artizia vs penbene 1 000 000

Dobrý den, co je pravdy na snížení účinnosti antikoncepce od ATB? Na těchto stránkách se dočítám, že je a někde že je to značně nadhodnoceno. Můj problém je v tom, že jsem měla styk s ejakulací mimo. Ale přesto mám strach o oplození z důvodu snížené účinnosti kvůli braní ATB. Poslední MS byla od 6.6, v pátek 21.6 jsem začala brát Penbene po 8hodinách a styk byl 22.6 s ejakulací mimo. Ovšem se právě bojím co ony "kapky lásky", tedy preejakulát, který může obsahovat živé spermie. Jelikož přítel jak penis vyndal, tak hned asi po 3-5 sekundách ejakuloval mimo. Prosím jen o teoretickou odpověď jak velké je riziko otěhotnění. Vím, že je dobré se ještě jinak radši chránit při braní ATB atd. Ale spíš prosím o odpověď jak velké(či malé) je rizko v mém případě. Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, procento rizika Vám nikdo neřekne, s největší pravděpodobností neotěhotníte,na 99%. Jestli dobře počítám, vše proběhlo v 2.fázi cyklu. Používejte kondom do dalšího cyklu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: