Artroskopie

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu jestli je artroskopie opravdu nutná v mém případě.Cca před 3týdny mne začalo bolet koleno ze zadní strany a to při plném kleku, bolest mne přešla asi po 14dnech, ale od té doby necítím češku respektive mám v ní pocit mravenčení nebo jako když si "přesedíte nohu".Bolest zezadu kolene se občas při kleku zase ozývá.Navštívila jsem ortopeda a ten mne ihned doporučil artroskopii.Otok žádný nemám a bolest není nepřetržitá, pouze ten zvláštní pocit mravenčení trvá.Už v pátek jdu na předoperační vyšetření.Nezlobte se prosím a děkuji Eva

Odpověď odborníka:

I když koleno nevidím lze předpokládat, že se jedná o t.zv. patellární tendinopatii, tedy o stav bolestivosti v oblasti čéšky a vazu jdoucího pod čéškou. Je jistě možno zkusit po řádném lékařském vyšetření terapii na rehabilitaci, fyzikální léčbu a cvičení. Při radikálnějším postupu je na místě a dnes již téměř skoro vždy diagnostická artroskopie k vyloučení chorobného nálezu v koleně a poté další postup. Je možno se domluvit s vašim ortopedem a dotázat se ho na možnosti konservativnějšího i radikálnějšího postupu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: