Artroskopie

Dobrý den, je mi 15 let, už rok mám chondropatii pately. Jezdím na koni,dřív jsem se v sedle udržela,ale teď už se neudržím Různé léky,injekce a rehabilitace mi nepomohly. Doktoři mi řekli,že by zkusili artroskopii.. Mám strach a navíc je mi 15 let. Je to moc málo na to, abych šla na artroskopii. Už rok jsem nevyrostla ani centimetr,tak si myslím,že už by to nemuselo bolet,ale pořád to bolí a je to horší. Chtěla jsem se zeptat,jestli ještě něco neexistuje. Děkuji vám za odpověď, hezký den Veronika

Odpověď odborníka:

Mladý jedinec ve vývoji může mít podobné potíže, choroby chrupavky často reagují na přetrenovanost bolestmi. Tedy omezit trenink asi na 2 měsíce, koleno šetřit a mezitím si udělat spíše pro upřesnění i reumatologické vyšetření a reumatologické krevní testy. Zdrženlivost k provedení artroskopie je rozumná, volí se v tomto věku opravdu až když je hodně potřeba, ale na druhé straně to není tak vyjímečné a diagnosu ASK upřesní a mnohdy je zde i jediné řešení poruchy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: