Artroskopie kolena

Dobrý den. je mi 65 let, již rok mě bolí pr.koleno, několikrát vytahovaly punktát, někdy natéká, ale stále se mi koleno podlamuje po dohodě s lékařem navržena artroskopie. Přesto jsem z obavy operaci odložila. Mé obavy jsou z komplikací po této operaci. Slyšela jsem ze zdrojů, že při operaci nejenou že zpraví koleno, což je dobrá zpráva, ale špatná, že koleno obsahuje nějaký vlastní kolagen, který se prý operací zcela odstraní a koleno je bez skluzu, nemyslím vodu, která se tvoří zánětem ale obsah vlastní kloubům. Prosím co je na tom pravdy, mé kamarádka, podstoupila tuto artroskopii, a nedopadla dobře, a má umělý kloub. Nebudu mít v to,to nějaké komplikace??? děkuji Vám, hezký den,z Mostu.

Odpověď odborníka:

Patrně se jedná u vás o artrozu, o tomto možném nálezu, rtg, se nezmiňujete. Artroskopické řešení artrozy je většinou dočasné, má za účel, zarovnat ony výrůstky v koleně, které konají největší překážku hybnosti a zpusobují větší bolest. Pokud se takto učiní oddálí pacientovi na jistý čas nutnost velké operace, náhrady kolena endoprotézou, umělým kloubem Na vašem místě, pokud je vám artroskopie kolena navrhována, bych tuto nepříliš náročnou operaci podstoupil.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: