Artroskopie kolene

od září navštěvuji ortopeda po úrazu kolene, stále na mně nic nenacházel, šla jsem k jinému a ten doporučil artroskopii, má ale čas až za 4 měsíce, hrozí mi nějaké následky z prodlení, jde zřejmě o léze v menisku a roztažený křížový vaz.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Arthroskopie se po 60. roku věku provádí pouze výjimečně, protože většina potíží je již spojená s degenerativními změnami a efekt arthroskopie je nejistý. Rozhodující je rtg snímek a určení stupně opotřebení, pokud v koleni nejsou arthrotické změny pak operace může pomoci - u poškozeného křížového vazu prodlení nevadí pokud je poškozen menisksu ale nemáte blokádya výpotky pak rovněž by neměl dojít k větším škodám.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: